8. dec, 2014

Uitstel van een maand voor uw belastingaangifte over 2014

Belastingaangifte over 2014

Uitstel van 1 april naar 1 mei
Iedereen heeft volgend jaar een maand extra de tijd voor de belastingaangifte. De aangifte moet in plaats van 1 april, op 1 mei binnen zijn. Dat heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën bekendgemaakt.
De deadline van 1 april komt te vervallen en de belastingaangifte moeten vanaf volgend jaar tussen 1 maart en 1 mei worden gedaan. Dit zal het aantal vragen over de belastingaangifte en de overbelaste lijnen bij de belastingtelefoon op termijn moeten doen verminderen. Ieder jaar is er vlak voor 1 april een enorme piek, wat betreft klachten en vragen over de belastingaangifte.
 
De Belastingdienst wil dat zo veel mogelijk mensen gebruik gaan maken van de vooraf ingevulde aangifte. In deze aangifte zijn allerlei gegevens automatisch ingevuld.
 

Aanslag

De garantie dat de mensen die vóór 1 april hun belastingaangifte doen voor 1 juli hun aanslag ontvangen, blijft van kracht. Mensen die na 1 april aangifte doen, ontvangen hun aanslag waarschijnlijk later. Wanneer je verwacht een belastingteruggave te krijgen, is het dus verstandig om de belastingaangifte voor 1 april te doen.
 

Naheffing

Ook is er volgend jaar een aparte regeling voor circa 5,5 miljoen mensen die een naheffing van gemiddeld 150 euro moeten betalen. Bovenop de gebruikelijke zes weken, krijgen zij hier vier maanden extra de tijd voor.