Zelfstandigenaftrek in de toekomst

28. apr, 2015

Wilt u ook nog even snel uw aangifte doen deze 2 dagen.

Dan komen de ergenissen........

Digid verlopen

Problemen met inloggen.

Jaaopgaves kwijt

Vooraf ingevulde gegevens kloppen niet

 

RELAX : u kunt uitstel krijgen tot september

Maar dat moet dan wel vandaag of uiterlijk morgen geregeld zijn.

 

http://www.belastingdienst.nl/

 

't Aogje servicebureau voor MKB en ZZP-er

E-mail: info.aogje@gmail.com

Mobiel nummer: 06-46315826

Telefoon: 076-5227785

15. apr, 2015

Heeft u verbouwplannen wacht dan niet langer. U kunt namelijk nu nog profiteren van het lage btw-tarief van 6% dat tijdelijk geldt op arbeidskosten bij verbouwing of renovatie van een bestaande woning (ouder dan twee jaar).

 

Dit tijdelijk lage btw-tarief loopt nog tot 1 juli 2015. Daarna betaalt u weer 21% btw op de arbeidskosten.

Zorg er wel voor dat de verbouwing of renovatie van uw woning is afgerond vóór 1 juli 2015.

Werkzaamheden die onder het 6%-tarief vallen zijn bijvoorbeeld:

  • het plaatsen, vernieuwen en onderhouden van de badkamer, toilet, keuken, invalidentrap, dakterras, veranda, dakkapel en serre
  • het plaatsen, vernieuwen en onderhouden van de riolering binnen het perceel van de woning
  • het plaatsen, vernieuwen en onderhouden van boilers, geisers, cv-installaties, gaskachels, houtkachels, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, zonwering, rolluiken, alarminstallaties, bliksemafleiders, airco-installaties en sauna’s, als die goederen in bouwkundig opzicht onderdeel (gaan) uitmaken van de woning
  • het (aan)bouwen, vernieuwen (waaronder het slopen en opnieuw opbouwen) en onderhouden van garages, schuren, carports, erkers en dergelijke wanneer deze zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning en de functie van het bijgebouw gelijk blijft
  • het plaatsen en vernieuwen van (dubbel) glas
  • het onderhouden (waaronder vegen) en vernieuwen van schoorstenen

 

Ontvangt u van de aannemer deelfacturen en is de dienst pas klaar na die datum, dan bent u namelijk 21% btw verschuldigd over de hele verbouwing of renovatie aan uw woning. Het lage btw-tarief van 6% geldt alleen op arbeidskosten en niet voor de materiaalkosten.

25. feb, 2015

Vooraf ingevulde aangifte vanaf 1 maart 2015 beschikbaar

Iedereen die belastingaangifte over 2014 moet doen, kan vanaf 1 maart 2015 aangifte doen. Hiervoor kan de vooraf ingevulde aangifte worden gebruikt. Men krijgt een maand langer de tijd om de gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. De aangifte moet vóór 1 mei 2015 binnen zijn.

In januari en februari ontvangen ruim 7,6 miljoen mensen een brief van de Belastingdienst met daarin het bericht dat zij aangifte moeten doen over 2014. Tot vorig jaar was het nog mogelijk om al in januari en februari aangifte te doen mits men zelf gegevens invulde. Omdat de meeste mensen al gebruik maken van de ‘voorafingevulde aangifte’ en dit als makkelijk wordt ervaren, stimuleert de Belastingdienst het gebruik hiervan. De gegevens die de Belastingdienst vooraf heeft ingevuld, moeten alleen nog worden gecontroleerd en waar nodig worden aangevuld.

Mensen die hun aangifte zonder wijzigingen willen doorsturen, kunnen daarvoor ook de aangifte-app gebruiken. In de app zijn dit jaar ook de hypotheekgegevens opgenomen. Hierdoor kan een grotere groep mensen gebruik maken van de app.

Aangifte doen kan in maart én april. Degenen die in de maand maart aangifte doen, krijgen nog voor 1 juli bericht van de fiscus. Bij aangiften die in april binnenkomen probeert de Belastingdienst óók voor 1 juli bericht te geven.

Uitstel van betaling 
Iedereen die een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet  over 2014 ontvangt, krijgt eenmalig automatisch vier maanden extra de tijd om te betalen. Hierover ontvangt men later in 2015 nog bericht. Dit geldt voor aanslagen die worden opgelegd vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaard betalingstermijn van zes weken Mensen hebben dus ruim vijf maanden de tijd om te betalen

22. dec, 2014

VAR voor 2014 langer geldig

Vanwege de komende nieuwe wet- en regelgeving geldt in 2014 en een deel van 2015 het volgende: Blijft u hetzelfde werk doen onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden? Dan mag u uw VAR voor 2014 ook in 2015 blijven gebruiken totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. U hoeft in dat geval dus geen nieuwe VAR voor 2015 aan te vragen en u krijgt niet automatisch een nieuwe VAR voor 2015 van ons. Deze regeling geldt voor alle geldige VAR's die u voor 2014 hebt.

 

De omstreden beoogde opvolger, de BGL, is door de Tweede Kamer op de lange baan geschoven en komt er mogelijk zelfs helemaal niet. De vrees was dat de BGL voor een enorme administratieve rompslomp zou zorgen. Daarom was het voornemen omstreden. De Tweede Kamer, onder aanvoering van regeringspartij VVD, heeft om uitstel gevraagd. Staatssecretaris Wiebes (Financiën) onderzoekt alternatieven.

8. dec, 2014

Belastingaangifte over 2014

Uitstel van 1 april naar 1 mei
Iedereen heeft volgend jaar een maand extra de tijd voor de belastingaangifte. De aangifte moet in plaats van 1 april, op 1 mei binnen zijn. Dat heeft staatssecretaris Wiebes van Financiën bekendgemaakt.
De deadline van 1 april komt te vervallen en de belastingaangifte moeten vanaf volgend jaar tussen 1 maart en 1 mei worden gedaan. Dit zal het aantal vragen over de belastingaangifte en de overbelaste lijnen bij de belastingtelefoon op termijn moeten doen verminderen. Ieder jaar is er vlak voor 1 april een enorme piek, wat betreft klachten en vragen over de belastingaangifte.
 
De Belastingdienst wil dat zo veel mogelijk mensen gebruik gaan maken van de vooraf ingevulde aangifte. In deze aangifte zijn allerlei gegevens automatisch ingevuld.
 

Aanslag

De garantie dat de mensen die vóór 1 april hun belastingaangifte doen voor 1 juli hun aanslag ontvangen, blijft van kracht. Mensen die na 1 april aangifte doen, ontvangen hun aanslag waarschijnlijk later. Wanneer je verwacht een belastingteruggave te krijgen, is het dus verstandig om de belastingaangifte voor 1 april te doen.
 

Naheffing

Ook is er volgend jaar een aparte regeling voor circa 5,5 miljoen mensen die een naheffing van gemiddeld 150 euro moeten betalen. Bovenop de gebruikelijke zes weken, krijgen zij hier vier maanden extra de tijd voor.